Nazovite nas

+ 385 1 6671 053

Servis auto klime

Latest Posts
Latest Posts
View All
Kategorije
Products

NAŠE USLUGE

Servis auto klime

Servis klimauređaja u vozilima je iznimno važan za dobrobit samog sustava. Svi znamo za izraz “punjenje klime plinom” ,ali malotko zna da se A/C sustav puni plinom, uljem i bojom! Za punjenje A/C sustava nije potrebno naručivanje.

NAŠE USLUGE

Plin, ulje i boja

Ulje se ubrizgava kako bi kompresor klime radio što lakše i bolje, a mijenja se prilikom svakog postupka punjenja sustava. Isto to ulje predstavlja veliku važnost novijim vozilima koja koriste varijabilne kompresore i novi, poboljšani plin R1234a.

Ako se servis klimauređaja ne obavlja redovito, što znači da se i ulje ne mijenja, kvar na sustavu je iznimno teško dijagnosticirati. Ako postoji kvar ili propuštanje plina na dijelovima sustava, može doći do kvara na kompresoru klime što na kraju znači da se kompresor mora zamijeniti. Zato je preporuka napraviti servis klimauređaja  jednom godišnje, kako bi se osigurao ispravan i siguran rad cijelog sustava.

Boja je poseban dodatak koji nam olakšava pronalazak propuštanja rashladnog agenta i dijagnosticiranje kvarova na sustavu. Radi se o flourescentnoj boji koja svojim svjetlucanjem pod U/V svjetlom ukazuje na propuštanje plina. Ako je sustav klime oštećen, plin će procuriti te će zajedno s njim iscuriti i ulje i boja. Ta boja se ne vidi pod normalnim osvjetljenjem te se preporuča da se naručite na provjeru propuštanja otprilike 10 dana nakon prvotnog punjenja. Naručiti se možete na 01/ 6606 303 ili na 01/ 6671 053. Provjeru propuštanja ne naplaćujemo!

Vozila sa datumom proizvodnje od 2016. godine i novija imaju A/C sustav koji podržava i radi sa novom inačicom rashladnog agenta R1234a. Posjedujemo odgovarajuću opremu za rad na takvim sustavima te vršimo servis i popravke sustava sa R1234a plinom.